ДСНС: пожежу на підступах до ЧАЕС вдалося зупинити, боротьба з вогнем триває

Читать на русском
Біля Чорнобильської атомної електростанції уже третю добу горять ліси, в ДСНС запевняють, що на рівень радіації ситуація не вплинула.

Лісову пожежу, що спалахнула в 20 км від Чорнобильської атомної електростанції, вдалося зупинити за 5 км від могильників атомних відходів.

Разом з тим, поки що вогонь не вдалося загасити повністю, повідомляють у Державній службі з питань надзвичайних ситуацій, інформує **«Слово і Діло».

«Станом на 6:00 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контролюється. Гасіння осередків займання триває», – зазначили в прес-службі ДСНС.

У гасінні пожежі задіяні 51 одиниця техніки (у т. ч. 3 пожежних літаки та 2 гелікоптери) і 305 людей особового складу.

Додамо, що в середу ввечері прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що ця лісова пожежа – наймасштабніша в Україні з 1992 року. А заступник голови ДСНС Микола Чечоткін припустив, що причиною займання є підпал чи необережне поводження. «Характер пожежі говорить про те, що на сьогоднішній момент існують окремі осередки, які поступово виникають. Це говорить про те, що можливою попередньою причиною виникнення пожежі може бути підпал, або необережне поводження з вогнем», – розповів він.

Нагадаємо, загоряння лісу було зафіксоване увечері 27 квітня в районі м. Чорнобиль, у вогневій зоні опинилося близько 400 га лісу. У свою чергу в ДСНС запевняють, що за час стихійного лиха ніхто не постраждав, радіаційний фон не перевищує норму.

28.04.2015 Под Чернобылем бушует мощный лесной пожар//Accidents news

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: