Кличко не зацікавлений в місцевих виборах, бо програє їх – експерт

Читать на русском

Місцеві вибори дійсно можуть не відбутися, але лише у місті Києві, оскільки столичний мер значно втратив у рейтингах і навряд чи зможе знову перемогти.

Президент ГО «Фундація «Відкрите суспільство» поділився міркуваннями стосовно проведення та ризиків майбутніх місцевих виборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла президент ГО «Фундація «Відкрите суспільство» Леся Шевченко, аналізуючи питання проведення місцевих виборів.

«Ризик непроведення місцевих виборів в місті Києві є. Нинішній мер Віталій Кличко не зацікавлений в проведенні виборів до Київради, виборів самого мера Києва, натомість лобіюючи питання про те, щоб обмежитись тільки виборами до районних рад. Є припущення, що команда «УДАРу» зацікавлена уступити на місцевих виборах заради збереження політичної розстановки сил в Києві, надавши перевагу «Солідарності» на національному рівні та отримавши можливість керувати Києвом ще протягом 3-х років», – розповідає Шевченко.

За словами спеціаліста, непроведення місцевих виборів в Києві, нинішня влада може аргументувати тим, що вибори лише нещодавно відбулися й команді потрібен час, щоб мати показати певний результат.

«В Польщі Бальцерович, прийшовши до влади, за 90 днів створив пакет реформ, інші 180 днів він займався їх імплементацією. В даному випадку, 25 травня – рік, як Кличко став мером, але переконливих результатів виконання передвиборчих обіцянок практично немає. Сьогоднішня київська міська влада, прийшла до влади не за рахунок бачення якісних реформ, а лише завдяки протиставленню однієї команди (Януковича) іншій. За принципом «попередні були погані, а ми хороші», – аналізує Шевченко.

Підсумовуючи, експерт зазначила, що червонами нитками прописаний основний аргумент уникнення місцевих виборів в Києві – Кличко не впевнений, що він виграє наступні вибори, і тут проблема не у відсутності грошей в бюджеті, а в очевидних речах, які лежать на поверхні недалекоглядної політики «УДАРу».

Зазначимо, що система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 51 невиконану обіцянку нинішнього мера міста Києва.

Так, мер столиці Віталій Кличко 19 червня 2014 року пообіцяв представити нову програму розвитку транспорту в Києві. Згідно цієї програми, перевага буде надаватись не приватним, а комунальним перевізникам. Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, проект програми розвитку транспорту в Києві розроблений, але у зв’язку з обмеженими можливостями міського бюджету не знайшов підтримки для підготовки відповідного проекту рішення Київської міської ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: