Рада офіційно звинуватила Росію в агресії й підтримала військовий опір окупантам

Читать на русском
Володимир Гройсман підписав парламентську постанову про заяву щодо опору збройній агресії Російської Федерації, прийняту 21 квітня.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав прийняту парламентом заяву про відпір збройній агресії РФ.

У документі, ухваленому 21 квітня, йдеться про притягнення до відповідальності осіб, що брали участь в антиукраїнських акціях, плануванні та здійсненні агресії, а також про право України звернутись до Міжнародного кримінального суду проти РФ, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Крім того, у зверненні вперше називається конкретна дата початку російського вторгнення в Україну – 20 лютого 2014 року.

У випадку відмови Російської Федерації припинити збройну агресію Рада знову звернеться до міжнародної спільноти з вимогою посилити санкції проти Кремля. Також депутати наголосили: наша країна має право на повернення всіх окупованих територій та повну компенсацію нанесених збитків.

«Фактично і юридично збройна агресія Російської Федерації проти України триватиме до повного виведення з території України всіх підрозділів Збройних сил Російської Федерації, включаючи підтримуваних нею найманців, і повного відновлення територіальної цілісності України», – уточнюється в постанові. У зв'язку з цим депутати підтримують рішучість Президента і представників силових відомств щодо продовження опору агресору.

Будь-які вимоги щодо зміни конституційного ладу та вплив на зовнішньополітичний курс України в парламенті називають такими, що не відповідають Конституції.

Також парламентарі вимагають негайно припинити пересування з території Росії так званих гуманітарних вантажів без дозволу на те української сторони.

Нагадаємо, вчора лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що збройні угруповання терористів приведені до стану високої бойової готовності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: