У Кремлі роздивилися, як на Львівщині порушують Мінські домовленості

Читать на русском
В МЗС Росії висловили невдоволення з приводу спільних українсько-американських військових навчань, що днями почалися на Львівщині
Deutsche Welle

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров переконаний, що приїзд американських військових на навчання «Фіарлес Гардіан», які проходять у Львівської області, є свідченням порушення Україною Мінських домовленостей.

Про це він розповів у ході телефонної розмови з держсекретарем США Джоном Керрі, інформує «Слово і Діло» з посиланням на МЗС Російської Федерації.

«Сергій Лавров звернув увагу на те, що прибуття на Яворівський полігон під Львовом військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади США та інформація про появу в рядах українських військ на Донеччині персоналу американської військової компанії «Акедемі» свідчать про порушення Києвом своїх зобов'язань про виведення всіх іноземних формувань, військової техніки та найманців з території України», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Разом з тим, як неодноразово підкреслював речник РНБО України Андрій Лисенко, військові США прибули в Україну виключно з метою проведення інструктажу та не привезли із собою зброї.

Зазначимо також, що сьогодні на порядок денний українського парламенту були винесені зміни до законодавства України щодо дозволу проходження служби в рядах ВСУ громадянам інших держав та особами без громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: