Порошенко: українським силовикам стали більше довіряти на Заході

Читать на русском
Президент вважає, що українсько-американські навчання «Філарес-Гарден», що стартували сьогодні на Яворівському полігоні на Львівщині, мають сприяти встановленню миру в Україні
Reuters

Президент України Петро Порошенко заявив, що спільні війскові навчання України та США, які сьогодні стартували на Яворівському полігоні Львівщини, є свідченням того, що довіра до вітчизняних Збройних сил з боку західних партнерів зростає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Адміністрацію Глави держави.

«Ще півроку тому Україна не могла отримати такої допомоги, бо ніхто не хотів співпрацювати, зокрема, через значну корупцію у військовому відомстві. На сьогодні ситуація змінилася завдяки прийнятим заходам та роботі волонтерського десанту, і вже зараз є можливість отримувати допомогу у вигляді техніки та організовувати такі навчання», – цитує прес-служба слова Президента.

Виступаючи перед учасниками навчань, Порошенко висловив переконання, що така міжнарожна співпраця дозволить Україні не лише повернути мир на свою територію, але й вплинути на розстановку сил у Європі.

Президент пояснив, що програма навчань передбачає розгляд широкого кола питань – від прав людини, правил та тактики ведення війни і до ведення розвідки та безпосередньо управління вогнем. Крім того, разом із іноземними інструкторами до України прибула новітня військова техніка, що також візьме участь у навчаннях.

«Як Президент і Верховний головнокомандувач, я надзвичайно задоволений тим, що наші домовленості нарешті почали реалізовуватись, і впевнений в тому, що сьогодні на Яворівському полігоні ми починаємо наші ефективні дії у встановленні, закріпленні і стабілізації миру», – заявив він.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Петро Порошенко заявив, що українську армію навчатимуть за стандартами НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: