Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр юстиції України

Малюська пообіцяв до кінця 2021 року вдосконалити систему "Касандра" для створення аналітичної інформації

6 жовтня 2021 року міністр юстиції України Денис Малюська запевнив, що до кінця 2021 року система "Касандра", яка оцінює ризики вчинення повторних злочинів, буде робити аналітику на підставі даних, внесених у реєстр.
Виконано
Сказано 6 жовтня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1529817497398967&id=100011121947008
  • Лист Мін'юсту
  • Лист Мін'юсту
  • лист мінюсту

Результат

Підсистема «КАСАНДРА» побудована на методиках прогнозування ризиків вчинення повторних правопорушень та передбачає збір інформації в електронному вигляді, її аналітику і прогнозування вірогідності вчинення особою повторного правопорушення.

Зазначена підсистема містить та аналізує інформацію щодо демографічних даних засудженої особи, історії правопорушень, характеристик під час відбування покарання, форми вини і обставин скоєння злочину, наявності житла, освіти та професійних навичок, матеріального становища, оцінки мислення, емоцій і поведінки, шкідливих звичок, поведінкових особливостей і самооцінки. Кожен фактор оцінюється професійним психологом, що працює з особою і вноситься в систему в електронному вигляді. У підсумку, разом з даними щодо попередніх правопорушень, система визначає рівень ризику вчинення повторного правопорушення який береться до уваги при роботі з засудженою особою та складанням щодо неї індивідуальних планів робіт.

Станом на початок 2022 року підсистема «КАСАНДРА» функціонує в рамках тестової експлуатації Реєстру. В зазначеній підсистемі створено більш ніж 50 тисяч оцінок ризиків на осіб, засуджених до позбавлення волі (60% від загальної кількості) і більш ніж 83 тисячі оцінок ризиків на суб’єктів пробації (100% від загальної кількості).

Отже, система оцінює ризики вчинення повторних злочинів, та робить аналітику на підставі даних, внесених у реєстр. Обіцянці присвоєно статус «виконано».