Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник Керівника Офісу Президента України

Тимошенко пообіцяв у 2021 році на острові Хортиця оновити музей

23 лютого 2021 року заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко пообіцяв у 2021 році на острові Хортиця оновити музей з прилеглою інфраструктурою. «Ми відновили нарешті роботу над цими магнітами. Це великий проект по Хортиці. Цього року буде відновлено музей – побудовано новий музей, буде відновлена вся логістика», – заявив Тимошенко (відео 12:21).
Не виконано
Сказано 23 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/NR8KlUDw1ps?t=741
  • http://1news.zp.ua/u-zaporizhzhi-v-muze%D1%97-istori%D1%97-kozacztva-na-horticzi-zyavitcya-prozorij-dah-iz-zagartovanogo-skla-fotoreportazh/
  • http://1news.zp.ua/u-zaporizhzhi-nastupnogo-roku-prodovzhitsya-potuzhna-transformacziya-legendarnogo-ostrova-horticzi/

Результат

Наприкінці грудня стало відомо, що у 2021 році не вдається завершити оновлення музею. «З початку 2021 року разом з державою ми вже зробили на Хортиці дуже багато. По-перше, розпочали реконструкцію музею історії запорозького козацтва. Наразі виконані всі зовнішні роботи. Наступного року заплановано виконання відновлювальних робіт всередині, щоб відремонтувати внутрішній простір та нарешті відкрити музей для відвідувачів. По-друге, реконструювали Пагорб Єдності. Влітку ми облаштували там декілька арт-об’єктів, які зараз доступні для всіх відвідувачів Хортиці», – розповів генеральний директор «Запоріжсталі» 29 грудня.

Враховуючи такий стан справ, обіцянці присвоєно статус «не виконано». Редакція продовжує слідкувати за іншою обіцянкою щодо відновлення музею на Хортиці від квітня 2021 року, тоді чиновник термінів не називав.

Нагадаємо, що Кирило Тимошенко з червня 2020 року ще й керівник Координаційної ради з реалізації програми «Велике будівництво».