Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Палиця пообіцяв, що новий госпіталь для хворих на COVID-19 буде введений в експлуатацію за тиждень

15 жовтня 2020 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв, що новий госпіталь для хворих ковідом зі 110 кисневими точками буде введений в експлуатацію за тиждень. "Сьогодні у нас в Луцьку в госпіталі залишилось 50 місць... Кожен день виписується на 5 чоловік менше, чим заходить на лікування... тиждень назад ми почали працювати над тим, щоб відкрити новий госпіталь в Луцьку. За тиждень ми закупили (наводить список того, що закупили - ред.)... закупили всі і через тиждень цей госпіталь буде введений в експлуатацію. Плюс через 2 тижні в ньому буде 110 кисневих точок... Ми в приміщення яке звільнилось, корпус, який повністю обладнуємо", - заявив він (відео 56:00-58:15).
Не виконано
Сказано 15 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=br5ADgFH_fc&feature=youtu.be&t=3401&ab_channel=%D0%A2%D0%A1%D0%9D
  • https://www.youtube.com/watch?v=1ewU_W1tZPU&feature=youtu.be&t=2996&ab_channel=%D0%A2%D0%A1%D0%9D

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки минув заявлений термін виконання обіцянки, а саме "через тиждень цей госпіталь буде введений в експлуатацію". З 15 по 22 жовтня минув тиждень, а госпіталь так і не був введений в експлуатацію, однак за переконанням депутата в приміщеннях проведена вся необіхдна робота, а за таких короткий термін неможливо підготувати всі документи.

22 жовтня на запитання експерта про виконання обіцянки, Ігор Палиця відповів: "Я Вам відповім. Госпіталь вже повністю готовий. Повністю все обладнання стоїть на місці. Стоїть 10 ШВЛів, стоїть все, що необхідно. Взято в оренду бочка "ліндогазу", закуплене обладнання для розведення кисню. Сьогодні заїхала бригада тому, що дефіцит бригад в Україні. Сьогодні ми вирішуємо питання, завтра подаються всі документи в НСЗУ на те, щоб госпіталь мав право працювати по ковідному пакету. За тиждень зробити всі документи, за тиждень поставили обладнання. Без обладнання не можливо сертифікувати госпіталь для роботи з ковідними пакетами. Вже є реаніматологи, вже є анестезіологи, вже є весь пакет документів, ми подаємо в п'ятницю. Але Палиця не може поміняти ГОСТи" (відео 49:55-51:05).

29 жовтня 2020 року Ігор Палиця заявив: "Я два тижні назад казав, що ми закінчили будувати госпіталь в Луцьку. Повністю оснастили для хворих коронавірусом. 10 днів лежить запит госпіталю, щоб стати опорною ковідною лікарнею в МОЗі і йому надали дозвіл. В місті луцьку залишилось місця на 2 дні для хворих ковідом на кисень. Через два дні буде катастрофа. Катастрофа, катастрофа! В інстуючому госпіталі ми зробити 140 кисневих точок. Інфекційна лікарня, де 80 точок завантажена повністю. Новий ковідний госпіталь завантажений повністю. У нас залишилось тільки 3 ліжка для кисню і 50 ліжок зараз зроблять додаткових. Новий госпіталь повністю готовий, але не може отримати дозвіл"(відео 1:48:40-1:50:20).