Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв, що до 2019 року буде розгорнуто управління Морської охорони, яке візьме під контроль морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя

20 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко заявив, що до кінця року буде розгорнуто нове регіональне управління Морської охорони, яке візьме під контроль увесь морський кордон від Ізмаїла до Маріуполя для прикриття території України від вторгнення з моря.
Виконано
Сказано 20 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/1064868077110771713
  • https://dpsu.gov.ua/ua/petro-cigikal-usi-korabli-i-kateri-derzhprikordonsluzhbi-privedeni-v-povnu-boyovu-gotovnist/
  • https://www.youtube.com/watch?v=iKqz_wx-Ur0

Результат

3 грудня голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомив, що з 1 грудня було введено в штат управління Морської охорони. «Щоб об’єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління, морську охорону», – повідомив очільник прикордонного відомства.

Він додав, що українські прикордонники здійснюють супроводження суден в акваторії Азовського моря, попереджають рибалок і капітанів інших суден, які проходять Керченську протоку, про те, що у відношенні них можуть бути застосовані певні режимні заходи з боку Російської Федерації.

«Усі кораблі і катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Практично весь плавсклад знаходиться сьогодні в морі», – сказав Петро Цигикал.