Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін запевнив, що Україна не закриє жодної угорської школи та не звільнить там жодного вчителя

12 жовтня 2017 року міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив, що Україна не закриє жодної угорської школи та не звільнить там жодного вчителя (відео:01:13). СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання обіцянок не відноситься до компетенції міністра закордонних справ, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки особи в публічному просторі.
Виконано
Сказано 12 жовтня 2017 р.

Джерело

  • // https://www.youtube.com/watch?v=AI8cR6y7F5c
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року
  • Лист МЗС від 24 квітня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України від 24 квітня 2019 року, в Україні діють школи в яких здійснюється навчання мовами національних меншин України, зокрема угорською мовою (72 школи).

Ухвалений Верховною Радою України Закон України «Про освіту» не передбачає ліквідації або скорочення мережі таких шкіл. Відповідно до згаданого закону, передбачається, що викладання частини предметів, поряд із угорською мовою, буде здійснюватися державною мовою.

МЗС України спільно з МОН України проводить відповідну інформаційно-роз'яснювальну роботу з метою донесення до іноземних партнерів інформації стосовно реформи освітньої системи в Україні (п. 7).

Враховуючи наведену інформацію, а також заяви міністра закордонних справ України Клімкіна і обраного президента України Зеленського, обіцянка отримує статус «виконано».

Нагадаємо, Клімкін оголосив, що після інавгурації запропонує Зеленському звільнити його з посади голови відомства, а кандидат Зеленський обіцяв призначати «нових людей».