Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кривенко запевнив, що фракція «Народного фронту» не підтримає пенсійну реформу, якщо вона передбачатиме підвищення пенсійного віку

19 квітня 2017 року народний депутат України Вадим Кривенко запевнив, що фракція «Народного фронту» не підтримає пенсійну реформу, якщо вона передбачатиме підвищення пенсійного віку (відео:31:52). Зазначимо, що 4 квітня було оприлюднено текст меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом. Для отримання наступного траншу в розмірі 1,9 мільярдів доларів у травні цього року, до кінця квітня Верховна Рада повинна схвалити концепцію пенсійної реформи.
Архів
Сказано 19 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=MaLYID3inSE
  • https://112.ua/politika/ukrainskiy-parlament-prinyal-pensionnuyu-reformu-414211.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14763

Результат

На початку жовтня Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу (законопроекти №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» та №6617«Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій»). Основними нововведеннями є поступове підвищення страхового стажу (до 2028-го – 35 років) та перерахунок пенсій з метою їх підвищення (в середньому на 700 грн). Депутат підтримав вказані законопроекти. Оскільки, умова, за якої обіцянка могла б отримати відповідний статус не була дотримана, тобто питання про підвищення пенсійного віку не голосувалося, вона переноситься в категорію «архівних».