Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко обіцяє наступного тижня ініціювати скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації

29 березня 2017 року міністр юстиції України Павло Петренко пообіцяв наступного тижня (3-7 квітня - ред.) звернутися до парламенту з ініціативою скасувати кримінальну відповідальність за несвоєчасне подання е-декларації (відео 4:00). Міністр заявив про це через збій системи реєстру е-декларацій.
Виконано
Сказано 29 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Xh90hX_KOsw
  • https://www.facebook.com/PavloPetrenko.official/posts/424890847872012

Результат

7 квітня 2017 року міністр юстиції України Павло Петренко презентував зміни до законодавства, які дадуть можливість нормалізувати роботу Національного агентства з питань запобігання корупції. Законопроект передбачає, що особи, які до 1 квітня 2017 року не змогли подати декларацію звільняються від відповідальності за несвоєчасну подачу декларацію за умови її подання до 1 травня цього року. Міністр закликав депутатів підтримати даний законопроект та анонсував, що законопроект буде внесений до Верховної Ради 10 квітня.

ВИСНОВОК: Петренко відповідно до заявлених термінів ініціював скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації.