Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Алексєєв обіцяє підтримати подання генпрокурора про арешт Савченко, якщо таке буде внесене до парламенту

2 березня 2017 року народний депутата України Ігор Алексєєв пообіцяв підтримати подання генерального прокурора про арешт Надії Савченко за державну зраду, якщо таке буде внесене до парламенту (відео:16:43).
Виконано
Сказано 2 березня 2017 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/igor-alekseev-narodnyy-deputat-ukrainy-gost-112-ukraina-02032017-228882.html
  • http://ua1.com.ua/politics/savchenko-zvinuvatili-v-derzhzradi-27154.html
  • https://espreso.tv/news/2018/03/15/lucenko_vnis_do_rady_podannya_na_znyattya_nedotorkannosti_z_savchenko
  • https://112.ua/politika/verhovnaya-rada-dala-soglasie-na-privlechenie-k-otvetstvennosti-zaderzhanie-i-arest-savchenko-438502.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17570

Результат

15 березня 2018 року після виключення Надії Савченко зі складу комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, генеральний прокурор вніс подання про зняття з неї недоторканності. Повідомляється, що Савченко підозрюють у порушенні законів "Посягання на державного чи громадського діяча”, "Терористичний акт", "Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій”, "Готування до злочину", "Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою”, "Створення терористичної групи чи терористичної організації”, "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності (зняття недоторканності), затримання та арешт Надії Савченко. Депутат виконав свою обіцянку, проголосувавши за.