Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Яриніч пообіцяв сприяти вирішенню проблемних питань залізничного сполучення між столицею та Кропивницьким

13 лютого 2017 року народний депутат Костянтин Яриніч пообіцяв сприяти вирішенню проблемних питань залізничного сполучення між столицею та Кропивницьким. Нардеп планує зібрати пропозиції громадськості щодо першочергових заходів, які повинна вжити «Укрзалізниця» для покращення комфортності користування потягами. Всі зібрані пропозиції Яриніч передасть Міністру інфраструктури та керівництву підприємства. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 13 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1855602934687567&set=a.1489875557926975.1073741828.100007136340279&type=3&theater
  • 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 2

Результат

Згідно з відповіддю від 1 серпня 2018 року від народного депутата України Костянтина Яриніча стало відомо, що з метою покращення зручності перевезення пасажирів - жителів обласного центру залізничними лініями загального користування, протягом останніх років послідовно вживаються заходи депутатського реагування, спрямовані на вирішення проблемних питань залізничного сполучення між м. Київ та м. Кропивницький.

Так, 15 квітня 2016 року на засіданні Верховної Ради України був оголошений депутатський запит до Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Українська залізниця», Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради з проханням розглянути можливість для внесення змін до маршруту руху швидкісних пасажирських потягів з передбаченням додаткової зупинки у м. Кіровограді.

За результатами розгляду депутатського запиту Кіровоградська обласна рада рішенням від 20 травня 2016 року №112 ухвалила звернення депутатів Кіровоградської обласної ради сьомого скликання до Міністерства інфраструктури України та ПАТ «Укрзалізниця» стосовно внесення змін до маршрутів руху пасажирських потягів, в якому порушила клопотання про розгляд можливості внесення змін до маршрутів руху існуючих пасажирських потягів, з передбаченням додаткової зупинки в місті Кіровограді або створенням окремого маршруту для забезпечення комфортного міжміського сполучення жителів м. Київ та м. Кіровограда.

17 жовтня 2016 року Яриніч звернувся до Міністра інфраструктури України Омеляна В.В. та Голови правління ПАТ «Українська залізниця» В. Балчуна з проханням винайти можливість для обговорення питання курсування швидкісних пасажирських потягів через м. Кропивницький з метою забезпечення комфортного міжміського сполученням між м. Кропивницький та м. Київ.

21 жовтня 2016 року відбулася зустріч з Міністром інфраструктури України,де було поінформовано, що починаючи з 12 грудня 2016 року заплановано курсування нового швидкісного потяга «Інтерсіті» № 790/789 Київ-Кропивницький.Відповідна інформація була також підтверджена й листом Голови правління ПАТ «Укрзалізниця» В. Балчуном.

Згодом, після початку курсування в грудні 2016 року нового швидкісного потягу «Інтерсіті» Київ-Кропивницький, К.яриніч ініціював збір пропозицій від мешканців обласного центру щодо першочергових, на їх думку, заходів, які повинна вжити «Укрзалізниця» для покращення комфортності користування новим швидкісним потягом.

За дорученням Віце-прем’єр-міністра України В. Кістіона ПАТ «Укрзалізниця» опрацювало надані пропозиції та у відповідь на депутатське звернення Яриніча поінформувало, що усі надані пропозиції взяті до уваги і будуть враховані, зважаючи на технічну та фінансову можливості.

Таким чином, вищенаведені факти та підтверджуючі їх копії документів свідчать про те, що народний депутат України вживав та продовжує вживати належних заходів депутатського реагування, спрямованих на вирішення проблемних питань залізничного сполучення між м. Кропивницький та м. Київ, а також з іншими містами України.

Згідно з відповіддю від Кіровоградської ОДА 10 серпня 2018 року стало відомо, що з 2017 року залізницею регулярно у зручний для пасажирів час виконуються щоденно рейси за маршрутом Кропивницький - Київ у прямому та зворотному напрямах. Дане питання було вирішене за сприяння народного депутата України К. Яриніча.