Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семенуха пообіцяв голосувати за усунення Савченко з комітету нацбезпеки та оборони

18 січня 2017 року Роман Семенуха пообіцяв голосувати за усунення Савченко з комітету нацбезпеки та оборони (відео:06:00). Нагадаємо, що 23 грудня 2016 року народний депутат Андрій Тетерук повідомив, що на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони було ухвалено рішення про виключення Надії Савченко з його складу.
Виконано
Сказано 18 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=EW4rRSQK3tA
  • http://24tv.ua/savchenko_viklyuchili_z_komitetu_z_natsbezpeki_i_oboroni_n763537
  • https://youtu.be/zgiS-u-XPdc
  • https://www.unian.ua/politics/10043054-vr-viklyuchila-savchenko-zi-skladu-komitetu-z-nacbezpeki-i-oboroni.html

Результат

15 квітня 2017 року Надія Савченко заявила, що її ніхто не виключав з комітету, та що вона й надалі у ньому працює. Однак, додала вона, на деякі засідання її не запрошують (відео: 27:54).

Станом на 20 квітня 2017 року проект постанови щодо виключення Надії Савченко зі складу комітету з питань національної безпеки і оборони Верховна Рада не розглядала.

15 березня 2018 року Верховна Рада України виключила позафракційного народного депутата Надію Савченко зі складу Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

Раніше Комітет вже ухвалював рішення про виключення Савченко зі свого складу, але остаточне рішення мала прийняти Верховна Рада шляхом ухвалення відповідної постанови.

Семенуха підтримав проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації (№5543) - за основу та в цілому.