Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мосійчук заявив, що найближчим часом «радикали» оприлюднять документи, які підтверджують причетність «Батьківщини» до незаконного видобутку бурштину, та звернуться до правоохоронних органів

5 січня 2017 року народний депутат України Ігор Мосійчук заявив, що найближчим часом, одразу після новорічних свят, «радикали» оприлюднять документи, які підтверджують факт виділення землі в Рівненській області під незаконний видобуток бурштину підприємству, афілійованому з одним із парламентаріїв від фракції «Батьківщини», а також звернуться для реагування на цю інформацію до НАБУ, ГПУ, Нацполіції та СБУ.
Не виконано
Сказано 5 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/igor.mosijcuk/posts/1200560150020750
  • https://youtu.be/DZMNxVn-QLE
  • https://youtu.be/SDm-Cdslmro
  • Лист НАБУ від 16 червня 2017 року
  • Лист Прокуратури Рівненської області від 15.06.2017 року
  • Лист Нацполіції від 16 червня 2017 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=9&kod8011=18045
  • Лист СБУ в Рівненській області від 20 червня 2017 року

Результат

17 січня 2017 року народний депутат України Ігор Мосійчук повідомив, що як представник «Радикальної партії» у парламентському комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підготував депутатські звернення до генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака, в. о. голови Нацполіції Вадима Трояна та до керівників регіональних філій цих відомств на Рівненщині, де виклав факти протиправного виділення землі від видобуток бурштину ТОВ «Санкамян». За словами депутата, власник цієї компанії Микола Клевака на прізвисько «Холик» пов'язаний з народним депутатом від фракції «Батьківщини» Сергієм Євтушком, а всі рівненські «батьківщинівці» підтримали відповідне рішення облради. Щоправда він додав, що й частина «радикалів» проголосувала ствердно. Наразі з ними проводять роз’яснювальну роботу. Саме ж питання видобутку бурштину поки призупинене на етапі надання екологічної ліцензії.

3 квітня 2017 року Мосійчук додав, що й житомирські депутати від «Батьківщини» причетні до незаконного видобутку бурштину. Так, її представниця Анжеліка Лабунська, очолюючи Житомирську облраду, одноосібно відмовила у наданні дозволів на користування земельними ділянками чотирьом фірмам, які, за словами «радикала», належать керівникові «Батьківщини» в Олевську. Водночас цим вона порушила процедуру розгляду питання, оскільки відповідне рішення має право ухвалювати лише облрада. Тому пізніше фірми, яким було відмовлено у користуванні, розпочати на цих ділянках свою діяльність. Схожа ситуація і в Рівненській облраді (відео).

15, 16 та 20 червня 2017 року на адресу редакції ІА «Слово і Діло» надійшли відповіді від Прокуратури Рівненської області, Національного антикорупційного бюро, Служби безпеки України та Нацполіції в Рівненській області на запити щодо звернень народного депутата України Ігоря Мосійчука за фактами протиправної діяльності представників «Батьківщини», де сказано, що «радикал» до них не звертався.

Додамо, що на офіційному сайті Верховної Ради відсутня інформація щодо відповідних депутатських запитів Мосійчука до керівників силових відомств. Також він не оприлюднив документи, що підтверджують факти незаконного видобутку бурштину.

ВИСНОВОК: Ігор Мосійчук не оприлюднив документи, що засвідчують причетність представників партії «Батьківщина» до незаконного видобутку бурштину в Рівненській області, а також не звернувся для реагування на цю інформації до ГПУ, НАБУ, СБУ та Нацполіції.