Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко пообіцяв добровольцю Юлії Толопі надати копію свого звернення до Президента про надання їй українського громадянства

8 грудня 2016 року народний депутат України Олег Ляшко запевнив, що передасть росіянці Юлії Толопі, яка служила у складі добровольчого батальйону «Айдар», копію свого звернення до Президента Петра Порошенка з проханням надати їй українське громадянство, а також відповідь від глави держави (відео: 03:33).
Виконано
Сказано 8 грудня 2016 р.

Джерело

  • https://youtu.be/_DYvo67MHi4
  • https://www.facebook.com/O.Liashko/posts/1165753660159896
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/5722.html
  • Відповідь АПУ від 16 грудня 2016 року

Результат

9 грудня 2016 року народний депутат Олег Ляшко опублікував на своїй сторінці у Facebook копію звернення, яке, за його власними словами, надсилав Президентові, щоб той надав Юлії Толопі громадянство України. Зазначимо, що на документі відсутній вихідний номер.

Також Ляшко додав, що 2 грудня 2014 року звертався до Петра Порошенка з парламентської трибуни з аналогічним проханням.

16 грудня 2016 року, у відповідь на інформзапит редакції ІА «Слово і Діло», керівник головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Світлана Кондзеля повідомила, що народний депутат Олег Ляшко звернувся до Петра Порошенка з приводу надання українського громадянства Юлії Толопі та ще низці осіб у жовтні 2015 року. Це звернення було розглянуто, а про результати поінформовано автора.

ВИСНОВОК: Ляшко опублікував копію свого звернення до Президента про надання українського громадянства Юлії Толопі.