Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна пообіцяв створити кардіологічний центр

29 березня 2016 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна пообіцяв створити кардіологічний центр (відео:18:30-18:45).
Виконано
Сказано 29 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=2q8q8kLN53Y
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/118270.htm
  • Лист заступника голови Тернопільської ОДА Валова Олега Володимировича
  • https://www.youtube.com/watch?v=Uw9mLtCI72Y
  • Лист заступника голови Тернопільської ОДА Юрик Юрія Зеновійовича
  • Лист заступника голови Тернопільської ОДА Валова Олега Володимировича
  • Лист першого заступника голови ОДА Крисак Івана Богдановича
  • Лист керівника апарату Тернопільської ОДА
  • https://www.unian.ua/ternopil/10465509-u-ternopoli-oficiyno-vidkrili-suchasniy-kardiologichniy-centr-v-rekonstrukciyu-ta-osnashchennya-yakogo-skeruvali-42-milyoni-griven-foto.html

Результат

Станом на 19 грудня 2017 року ремонтно-будівельні роботи в кардіохірургічному центрі університетської лікарні не завершені. На ремонт лікарні та створення кардіологічного центру з обласного бюджету було направлено 21,4 млн гривень. За ці кошти також придбали обладнання.

Створення кардіохірургічного центру у складі кардіохірургічного відділення, кардіохірургічної операційної та блоку інтенсивної терапії для кардіохірургічних хворих, лабораторії ендоваскулярних досліджень планується на базі операційного блоку та блоку інтенсивної терапії хірургічного корпусу №3 Тернопільської університетської лікарні. Станом на 24 травня 2018 року введена в експлуатацію лабораторія ендоваскулярних досліджень та два кардіохірургічних зали, стерилізаційна та мийна. Проведено заміну електроживлення, водопостачання та водовідведення, встановлена сучасна вентиляція та система подачі медичних газів. Проводиться робота по заміні водогінної системи, системи пожежогасіння та роботи по заміні вікон. Завершення будівельних робіт та відкриття заплановано на кінець липня - початок червня 2018 року.

Станом на 3 вересня 2018 року будівельні та ремонтні роботи хірургічного корпусу №3 Тернопільської університетської лікарні завершені. Тривають будівельні та ремонтні роботи в кардіологічному корпусі в рамках підготовки до встановлення другого ангіографічного комплексу. Відкрито кардіохірургічну операційну на базі якої виконано 20 кардіохірургічних операцій. Відкрито рентген операційну на базі якої виконано 207 ендоваскулярних операцій. На базі відділення анестезіології та інтенсивної терапії відкрито блок інтенсивної терапії для кардіохірургічних хвороб. На базі відділення судинної хірургії функціонують ліжка для кардіохірургічних хворих.

1 березня 2019 року у Тернополі офіційно відкрили сучасний кардіологічний центр, в реконструкцію та оснащення якого скерували 42 мільйони гривень. Наразі в кардіоцентрі при обласній університетській лікарні зробили вже понад 70 операцій на відкритому серці. Під час його відкриття голова Тернопільської ОДА Степан Барна зазначив, що на сьогодні це один із найпотужніших кардіоцентрів у Західній Україні. На реконструкцію центру було скеровано 20 млн грн з обласного бюджету та понад 22 млн грн на придбання ангіографічного обладнання (11 млн грн з державного бюджету та 11 млн грн – з обласного).