Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв поновити фінансування муніципальних програм соціального захисту громадян

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв поновити фінансування муніципальних програм соціального захисту громадян, зокрема: інвалідів, чорнобильців, багатодітних родин та пенсіонерів.
Виконано
Сказано 31 березня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • https://kievcity.gov.ua/news/20256.html
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1182

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, на сьогодні в Києві діє програма «Турбота. Назустріч киянам», яка розрахована 2011-2015 роки, метою якої є суттєве підвищення ефективності системи соціальної допомоги в місті Києві. Фінансування цієї програми затверджується по роках і рішення про надання адресної матеріальної допомоги та категорії соціально незахищених верств населення міста Києва Київською міською радою приймаються виходячи із можливостей міського бюджету. У 2014 році Київською міською державною адміністрацією прийнято розпорядження від 24.12.2014 «Про додатковий соціальний захист окремих малозахищених категорій населення у 2014 році», яким визначено обсяги видатків на соціальну і матеріальну підтримку сімей учасників антитерористичної операції на Сході України та самих учасників антитерористичної операції. У зв’язку зі складною економічною ситуацією у країні та недофінансуванням міського бюджету, надання адресної матеріальної допомоги іншим категоріям малозабезпечених верств населення міста Києва, в тому числі чорнобильцям, багатодітним родинам та пенсіонерам, у 2014 році заходами програми «Турбота» передбачено не було.

20 січня під час презентації та обговорення з громадськістю проекту бюджету Києва та проекту Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2015 рік, Кличко зазначив, що загалом на соціальний захист киян буде спрямовано 3,6 млрд грн, що майже на 40% більше, ніж у попередньому році. Також обсяги фінансування за програмою «Турбота» збільшено у 2 рази.

9 липня 2015 року Віталій Кличко прозвітував про рік діяльності на посаді мера. Було зазначено, в Києві збільшили видатки на соціальний захист на 2,4 млрд грн, на цільові соціальні програми столиці - на 510 млн грн. Якщо в минулому кількість людей, на яких поширювалася програма «Турбота», становила близько 85-ти тисяч киян, то сьогодні це більше мільйона мешканців столиці.