Ярош призначений радником Муженка

Читать на русском

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко і Провідник «Добровольчого Українського Корпусу» Дмитро Ярош домовилися про призначення останнього радником головнокомандувача Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони, інформує «Слово і Діло».

«Бійці ДУК в багатьох боях гідно проявили свою високу мотивованість та бойовий дух. Їх досвід та знання працюватимуть на розвиток усіх Збройних Сил», – заявив Муженко.

У свою чергу Ярош підкреслив, що єдність є ключовою умовою подальшої успішної боротьби і висловив готовність вибудовувати взаємодію та інтеграцію добровольчих батальйонів в ЗСУ.

За його словами, ДУК, виконуючи спільні з ВСУ завдання, готовий підкорятися армійському керівництву в питаннях, пов'язаних з обороною країни від зовнішнього ворога та дає можливість кожному патріоту захищати Україну.

«Хтось мобілізується в Армію, а хтось іде у волонтери. Водночас є велика частина добровольців, які з різних причин не можуть воювати безперервно, але готові воювати на ротаційній основі. Ми шукатимемо також законодавчого відображення цих реалій ведення війни зокрема і для побудови соціального захисту таких бійців та їхніх сімей», – зазначив лідер «Правого сектора».

Раніше прес-секретар «ПС» Артем Скоропадський заявив, що Добровольчий батальйон «ДУК «Правий сектор» готовий вступити в ряди української армії, але виключно у вигляді окремого підрозділу під керівництвом лідера Дмитра Яроша. Пізніше стало відомо, що частина бійців «ДУКу» все-таки перейшла на контрактну службу в ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: