Коломойський звільнився через загрозу звинувачень у сепаратизмі

Читать на русском

Ігор Коломойський вважає, що якби він не подав у відставку, то його б звинуватили у сепаратизмі. Про це екс-губернатор Дніпропетровської Області розповів під час інтерв'ю газеті The Washington Post, передає «Слово і Діло», посилаючись на «ДТ».

«Почалася велика публічна інформаційна вакханалія і я зрозумів, що більше не хочу бути мішенню. Я завжди вважав себе більше бізнесменом, ніж політиком, і подумав, що ситуація зайшла занадто далеко, що наступним кроком влади буде обвинувачення в сепаратизмі і я прийняв це рішення, щоб заспокоїти ситуацію і показати народу, що я не буду триматися за своє крісло, якщо суспільство вважає, що мені потрібно піти», – сказав екс-губернатор.

За словами олігарха, він вирішив написати заяву про відставку, щоб заспокоїти ситуацію і показати громадськості, що не тримається за посаду. До того ж, центральна влада все одно знайшла б привід почати кампанію проти нього.

«Якби не було «Укрнафти» і «Укртранснафти», вони б знайшли щось ще проти мене. Більше планів в політиці в мене немає. Зараз є вертикаль президентської влади. Порошенко трохи мене потерпів. Я б на його місці вигнав би мене через три місяці, тому що той, хто домінує, не може бути рівним з тим, хто на нього працює», – вважає Коломойський.

Однак у коментарі «Слову і Ділу» представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявив, що звільнення Коломойського з посади губернатора Дніпропетровщини – не найкраще рішення Порошенка, навіть якщо це частина їхніх домовленостей і екс-губернатор буде створювати свою групу в парламенті.

«Це рішення послаблює позиції Порошенка. Ймовірно, надалі Коломойський почне реалізовувати одночасно декілька проектів, можливо, кардинально протилежних і одночасно буде формувати свою групу в парламенті», – прогнозує Чаплига.

Нагадаємо, вночі 25 березня стало відомо, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський подав у відставку. Петро Порошенко заяву задовольнив, подякувавши Коломойському за виконану роботу.

Крім того Президент і екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації заявляють, що між ними не існує жодного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: