Після підвищення тарифів МВФ вимагає скоротити кількість шкіл

Читать на русском

В Україні буде скорочено кількість шкіл. 

Про це розповів міністр освіти Сергій Квіт в інтерв’ю тижневику «Корреспондент», пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як зазначає Квіт, скорочення українських шкіл – це чергова вимога МВФ, однак рішення буде приймати місцева влада, адже розпорядження про кількість скорочення загальноосвітніх закладів не існує.

«Так, є ціль оптимізувати. За останні сім-вісім років чисельність учнів зменшилася на третину, а вчителів залишилося стільки ж… Чи потрібно закривати школи, і яку кількість, буде вирішувати місцева влада», – зазначив міністр.

Проте міністр додав, що наказів щодо того, яку кількість загальноосвітніх навчальних закладів потрібно скоротити, немає. «Рознарядки за кількістю шкіл, які потрібно скоротити, не існує».

Квіт також заспокоїв вчителів, які можуть залишитись без роботи. «Тим вчителям, які залишаться без роботи, потрібно допомогти її знайти», – додав він.

Нагадаємо, раніше міністр освіти й науки Сергій Квіт після прийняття нового закону «Про вищу освіту» скоротив кількість вищих навчальних закладів на 60%. А до кінця навчального року їх кількість зменшиться до 300.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: