За «комунальний» борг будуть відбирати квартири – Мінрегіон

Читать на русском

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства хочуть ввести норму, згідно якої стане можливим відбирати нерухомість за несплачені борги за комунальні послуги.

Про це під час брифінгу повідомила начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Gazeta.ua».

«На сьогодні є закон про виконавче провадження і досить широкий спектр впливу на неплатників. Ним передбачено: стягнення в першу чергу грошових коштів боржника на рухоме майно і більше того, статтею 63 цього закону передбачено стягнення вашої квартири, вашого будинку і в першу чергу на земельну ділянку», – заявила Хоцянівська.

Хоцянівська також додала, що потрібно переходити до більш жорстких заходів, «щоб цю ситуацію змінити і все ж таки змусити неплатників проводити розрахунки».

За інформацією Міністерства, в Україні заборгованість з оплати послуг ЖКГ становить 13 млрд грн.

Нагадаємо, раніше уряд запропонував забирати борги за газ примусово і подав відповідний законопроект №2214 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз», яким пропонує відключати газ боржникам.

У документі пропонується виробити дієві інструменти стягнення заборгованості та впливу на підприємства-боржники. Тобто дозволити примусове стягнення боргів перед «Нафтогазом» за спожитий газ, а також ввести технологічні ліміти подачі газу для підприємств-боржників, зокрема теплокомуненерго.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: