Порошенко таки вмовив депутатів: Рада підтримала особливий статус Донбасу (оновлено)

Читать на русском

За результатами кількагодинних консультацій депутатів від коаліції Верховна Рада підтримала всі ініціативи Президента щодо особливого порядку місцевого самоврядування в Донецькій та Луганській областях.

Йдеться про постанови, зареєстровані у парламенті за номерами 2378, 2374 та 2396, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, депутати підтримали президентські «Постанову про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування», внесення зміни до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» та постанову «Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями».

До слова, останній документ був внесений на розгляд Верховної Ради «з колін»: як заявив член фракції «Об'єднання Самопоміч» Олег Березюк, саме питання визначення захоплених терористами населених пунктів окупованою територією було каменем спотикання між головою держави та депутатами фракції. А вже перед голосуванням спікер Володимир Гройсман заявив, що дана постанова готова.

Як наголосив віце-спікер парламенту Андрій Парубій, особливе самоврядування на окупованих територіях почне діяти лише після проведення там виборів.

Між тим, лідер фракції «Радикальної партії» виступив проти запропонованих Президентом ініціатив, заявивши, що його політична сила за них не голосуватиме. Так само відмовилась голосувати і Юлія Тимошенко, однак вона зазначила, що її команда прийняла рішення про вільне голосування.

Нагадаємо, сьогодні представник так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що якщо до закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі будуть внесені зміни, самопроголошені республіки його не визнають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: