В Україні запровадять європейські стандарти пасажирських перевезень

Читать на русском

Арсеній Яценюк вимагає від перевізників переобладнати мікроавтобуси за євростандартами.

Про це про це прем'єр заявив сьогодні під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, повідомляє «РБК-Украина» пише «Слово і Діло».

«Вони повинні відповідати європейським стандартам. І відповідне переобладнання таких автобусів можливо лише в тому випадку, якщо воно відповідає стандартам безпеки людини», - підкреслив глава уряду.

Він також доручив Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодор») терміново розпочати ремонт доріг. 

«Я подивився статистику - на 22% зросла смертність на дорогах в 2014 р. Це неприпустимо. І сьогоднішнє наше засідання має на меті прийняття кількох рішень. Основне - це те, що стосується безпеки на дорогах. Я прошу міністра внутрішніх справ доповісти про те, які заходи будуть вживатися для створення патрульної служби та забезпечення відеоспостереження на всій території України за станом доріг» - заявив Яценюк.

Нагадаємо, за інформацією міністра інфраструктури України Андрій Пивоварського, обов'язкове ліцензування пасажирських і вантажних перевізників набуде чинності 1 січня 2017 року. На сьогодні такого ліцензування немає. Перевізники, чий транспорт не відповідатиме технічним нормам, не будуть ліцензовані та не зможуть здійснювати перевезення територією України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: