Порошенко хоче бачити миротворців в Україні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо звернення до ООН та ЄС про направлення миротворців в Україну.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Так, стало відомо, що Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки».

Подібним рішенням РНБО визнала необхідність розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки для забезпечення національної безпеки України та невідкладного розв'язання кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації Мінських домовленостей.

В зв'язку з цим, РНБО пропонує Порошенку звернутися до Ради Безпеки ООН та Ради Євросоюзу з проханням про направлення в Україну миротворців.

У цей же час, у Кабміні повинні невідкладно внести пропозиції щодо законодавчого врегулювання питань проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: