До кінця зими газ є, але далі доведеться закуповувати газ у РФ без знижки

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україні вистачає запасу газу в підземних сховищах газу до кінця зими, але про знижку на російський газ на літній період ще не домовилися, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«На сьогодні ми зі сховищ піднімемо порядку менше 60 млн – це дуже добре бо в таке ж зимовий час зазвичай ми споживали 100-120 млн. Тому того запасу, який у нас є, нам ще цілком вистачить щоб пройти зимовий період. Наприклад, для технологічних цілей потрібно десь близько до 6 млрд. У нас зараз 8,5. 2,5 млрд ми не витратимо за наступні півтора місяці», – заявив міністр.

А також зазначив, що за січень Україні вдалося зекономити близько 700 млн куб. м газу.

Щоправда, це не скасовує купівлі газу на літній період, а російська сторона відмовляється обговорювати можливість знижки на свій газ для України.

«Росія намагається продавати свій газ на дуже простих умовах, формула існує, єдине, що вони не хочуть обговорювати – це знижку, – сказав Демчишин, – за останній час ціни на нафту ростуть, тому ми вже почали думати про довготривалі контракти з літнього пакету. Думаю, це буде залежати від геополітичної ситуації, від того, що ситуація може змінитися».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: