Росіянам може знадобитися закордонний паспорт для в'їзду в Україну

Читать на русском

Міністерство закордонних справ України хоче заборонити росіянам в'їжджати в Україну за громадянськими паспортами.

Інформацію про підготовку відповідного проекту постанови повідомило джерело «Інтерфакс-Україна» в уряді, пише «Слово і Діло».

Так, за його словами, цей проект постанови вже розглядається урядом, але не уточнюється, на якому етапі проходження документ і коли він може бути прийнятий.

Такий документ передбачає призупинення «безвізової угоди» між урядами України і Росії.

Таким чином, у разі прийняття постанови, громадяни РФ не зможуть в'їжджати, перебувати і пересуватися територією України на основі паспорта громадянина Росії або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років) із зазначенням належності до громадянства РФ. Росіяни зможуть в'їжджати в Україну за закордонними, дипломатичними і службовими паспортами.

«Таке рішення дозволить впорядкувати поїздки російських громадян в Україні та налагодити ефективний механізм контролю за їх перебуванням на нашій території», – відзначило джерело.

Читайте також: Під російським посольством встановили «кладовище вбитих окупантами»

Нагадаємо, з 1 січня на територію Російської Федерації за цивільних паспортами можуть в'їжджати тільки громадяни країн-членів Митного союзу – Білорусі та Казахстану.

Зазначимо, що ще 20 березня нардеп Сергій Соболєв пообіцяв, що для російських громадян буде запроваджено спеціальний режим реєстрації. 4 квітня 2014 року Державна прикордонна служба України повідомила, що з 7 квітня громадяни Російської Федерації можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: