В Кабміні чітко визначили, згідно з яким планом оплакувати жертв Голодомору

Читать на русском

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні», яким затверджено план підготовки та проведення жалобних заходів на 23 листопада 2013 року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, зазначений документ було ухвалено на засіданні КМУ 7 листопада.

Планом, зокрема, передбачені заходи за участі керівництва державних органів на території національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні».

У День пам’яті в державних установах на території України та в її закордонних представництвах будуть приспущені державні прапори, крім того, у зв’язку з траурною датою буде обмежено проведення розважальних заходів.

У закладах культури до кінця року планується проведення низки кінопоказів, тематичних виставок, вечорів-реквіємів та інших подібних заходів.

Як відомо, 19 серпня 2013 року Президент Віктор Янукович видав Указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні», після чого 28 серпня Кабміном був схвалений план організації виконання зазначеного указу.

Нагадаємо, 10 травня 2013 року народний депутат від ПР Ганна Герман запевнила, що у Вашингтоні буде побудовано пам’ятник жертвам Голодомору.

Ще в 2011-му році появу цього меморіалу в столиці США обіцяв міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Пам’ятник жертвам Голодомору, щоправда, в Кіровограді, обіцяв добудувати і колишній голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін, але виконати цю обіцянку через своє звільнення з посади він можливості не мав.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: