Полторак розповів кого потрібно мобілізувати в першу чергу

Читать на русском

В першу чергу мобілізувати потрібно добровольців, професіоналів і людей із бойовим досвідом.

Таку думку висловив міністр оборони України Степан Полторак, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Полторак виступає проти того, аби під час мобілізації до служби залучалися люди без врахування їхнього досвіду і бажання служити.

«Головне завдання для кожного з вас - якісний відбір кандидатів на службу. Не можна бездумно всіх без розбору залучати до служби - передусім, необхідно мобілізувати всіх бажаючих, добровольців, людей з бойовим досвідом, тих, хто має відповідні військові спеціальності», - заявив Полторак

Також, як відзначили у прес-службі відомства, всі департаменти і управління вже переведені на посилений варіант несення служби.

«Наше найголовніше завдання - вчасно забезпечити мобілізованих речовим майном, харчуванням, зброєю, організувати процес навчання, продумати всі кроки із організації цього процесу. Сподіваюся, ви докладете зусиль для того, щоб процес мобілізації проходив злагоджено і чітко», - сказав у зверненні до особового складу Степан Полторак.

Читайте також: «Відкосити» від мобілізації: варіанти, схеми, ціни — огляд соціальних мереж

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила проект указу президента Петра Порошенка про проведення трьох етапів мобілізації в 2015 році. Перший етап мобілізації починається 20 січня і триватиме 90 днів.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: