Зустріч Тристоронньої контактної групи може відбутись в найближчі дні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд погодились, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи є необхідним вже у найближчі дні.

Про це повідомили в прес-службі Президента, пише «Слово і Діло», з посиланням на «УНН».

Як повідомляють в прес-службі, глави держав погодились, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи у найближчі дні є необхідним для практичного обговорення втілення пунктів Мінських угод, особливо щодо лінії зіткнення та відведення військової техніки.

Співрозмовники також заявили про готовність до подальших багатосторонніх переговорів у «Нормандському форматі» у разі досягнення прогресу у втіленні Мінських угод, проведення засідання Тристоронньої контактної групи та результативної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте також: Передумали: домовлятись про мир в Астані не будуть

Нагадаємо, зустріч, яка мала відбутись в Астані 15 січня, скасовується, поки бойовики не припинять вогонь. Президент Франції і канцлер Німеччини першими відмовились від зустрічі. Вони заявили, що не бачать якихось результатів по попереднім домовленостям і через небажання РФ впливати на бойовиків. Вони вимагають затвердження чіткого календарного плану виконання пунктів Мінського протоколу. Такий календар мають розробити глави МЗС «нормандської четвірки».  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: