В США підписали закон про підтримку Україні

Читать на русском

Президент США Барак Обама офіційно підписав закон про підтримку Україні.

Законом передбачена технічна та військова допомога Україні, а Росії загрожують нові санкції, заявиви Барак Обама, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Сегодня».

«Я підписав закон 5859, Акт про підтримку Свободи в Україні, але негайних санкцій проти Росії поки не буде», – заявив Барак Обама.

Зокрема, законом передбачається можливість надання Україні військової техніки та послуг, в т.ч. протитанкового озброєння, радарних систем для боротьби з артилерією, тактичних розвідувальних БПЛА, захищених засобів зв'язку, а також допомоги з навчання українських військових.

Аби допомогти Україні виділяється $ 350 млн, які можна використати до кінця 2017 року. З них $ 100 млн будуть виділені в 2015 фінансовому році, за $ 125 млн - в 2016 і 2017 роках. Набрати чинності закон має протягом 60 днів.

Читайте також: Китай виступає за територіальну цілісність України

Крім того, документ також передбачає введення санкцій проти російського військового та енергетичного секторів. Заходи можуть торкнутися «Рособоронекспорт» і, в разі скорочення поставок газу в країни НАТО, в Україні, в Грузію і Молдову - «Газпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: