В КМУ думають, що до ЄС Україну наближає не місія Кокса, а імпорт коксу

Читать на русском

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов вважає, що збільшення квот на імпорт коксу та поставки коксівного вугілля стане однією з передумов для успішного завершення переговорів щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це сказано в повідомленні прес-служби першого віце-прем’єра, передає «Слово і діло».

«Ще одне зобов'язання України виконано, ще один крок зроблено до успіху Вільнюського саміту», - заявив Арбузов.

За його інформацією, відповідно до прийнятих 30 жовтня постанов уряду, до кінця 2013 року Україна збільшить квоти на імпорт коксу з 210 до 300 тис. тонн, а квоти на поставки коксівного вугілля - на 1 млн. тонн.

Як зазначив перший віце-прем’єр, тема імпорту коксу була одним з «торгових подразників» у відносинах України та ЄС та неодноразово піднімалася в переговорах, зокрема під час останньої зустрічі Арбузова з єврокомісаром Карелом де Гухтом.

«Повернення і поступове відновлення імпортних квот - одне з очікувань Європейського союзу напередодні підписання угоди про асоціацію, крім того, використання імпортного коксу збільшить ефективність роботи доменних печей», - додав Арбузов.

Нагадаємо, на засіданні уряду 30 жовтня було прийнято постанови КМУ «Про внесення зміни у додаток 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1201» (щодо забезпечення коксохімічних підприємств коксівним вугіллям) і «Про внесення зміни у додаток 8 до постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1201» (щодо забезпечення металургійних підприємств коксом).

В той же час, як відомо, однією з головних умов для підписання угоди про асоціацію з боку Євросоюзу є вирішення Україною питання щодо звільнення і лікування за кордоном екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Ключовими в цьому плані будуть висновки місії Європарламенту у складі Александра Квасьнєвського і Пета Кокса.

8 вересня 2013 року голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що правове рішення щодо звільнення та лікування Тимошенко буде прийняте до кінця жовтня.

У свою чергу Президент Віктор Янукович пообіцяв, що підпише закон, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування за кордон, у разі прийняття такого парламентом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: