У Полторака купують нову і модернізують стару техніку

Читать на русском

Система народного контролю «Слово і Діло» 4 грудня зафіксувала обіцянку міністра оборони України Степана Полторака, що бійці у зоні АТО найближим часом отримають нову техніку, що пройшла модернізацію.

«До кінця року ми отримаємо більше 100 одиниць нової техніки», - заявив Полторак.

Так, в Міноборони вдалось збільшити цю цифру. 18 грудня речник Міноборони Вікторія Кушнір заявила, що Збройні Сили України до кінця року отримають більше тисячі нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Українську Правду».

За її словами, в Збройні Сили поставлять 51 бронетранспортер і броньований автомобіль, 58 вантажівок, 41 радіолокаційну станцію різної дальності дії, 58 установок артилерійського озброєння, 115 одиниць засобів ураження, 439 одиниць новітньої стрілецької зброї.

«У 2014 році на озброєння було прийнято 14 таких зразків. Це нові навчально-бойові та бойові літаки типу Су-27, модернізований десантно-транспортний вертоліт Мі-8, автоматизований комплекс радіоперешкод Р-330 УМ, бронежилет Корсар-4 і наземний програмно-апаратний комплекс контролю та обробки польотної інформації літаків Су-27, штурмові гвинтівки Форт-221, Форт-224, пістолети Форт-17, Форт-14 та їх модифікації», – сказала вона.

Читайте також: До Литви приєдналась ще одна країна, яка поставлятиме зброю Україні

А до кінця року на озброєння планується прийняти ще сім зразків озброєння і військової техніки, у тому числі військово-транспортний літак Ан-70, модернізований літак Л-39 М, нову командно-штабну машину на базі БТР-4, броньовані санітарно- і ремонтно-локаційні машини, базову цифрову радіорелейну станцію Р-425 С і комбінований пристрій викиду оманливих цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: