Суд нарешті дозволив Яремі заарештувати ватажків терористів на Донбасі

Читать на русском

Суд задовольнив клопотання прокурора Генпрокуратури України і дозволив затримати ватажків бойовиків Гіркіна і Безлера.

Про це повідомила прес-служба ГПУ, інформує «Слово і Діло».

«Ухвалою суду від 13 листопада 2014 року задоволено клопотання прокурора Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на затримання підозрюваних І. Гіркіна та І. Безлера з метою їх приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою», - сказано в повідомленні.

У ГПУ нагадали, що постановою Головного слідчого управління МВС України від 4 листопада 2014 року зазначені керівники терористичних угруповань оголошені в розшук.

Процесуальне керівництво у кримінальній справі за фактом позбавлення волі і навмисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Ігоря Дяківського за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та п. 1 ч. Ч. 1, 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України здійснює Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, колишній ватажок бойовиків так званої Донецької народної республіки Ігор Гіркін втік зі Слов'янська, який терористи контролювали майже чотири місяці, в Донецьк, а в середині серпня він і зовсім покинув Україну, заявивши, що більше не повернеться на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: