Геращенко хоче, щоб Рада заборонила російські сайти в Україні

Читать на русском

Радник глави МВС і депутат нового скликання від «Народного Фронту» Антон Геращенко вважає, що Верховна Рада повинна заборонити російське супутникове ТБ і деякі інтернет-сайти на території України.

Про це він сказав на брифінгу в середу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми будемо розглядати в новій Раді питання про те, як боротися з супутниковим мовленням наприклад, російських телеканалів в інтернеті... друге питання, це питання вербування найманців через інтернет-сайти, які повною мірою доступні на території України», - заявив Антон Геращенко.

За його інформацією, сервери, на яких розміщені ці сайти, перебувають за межами України і зараз Україна не може нічого зробити.

«Проте у нас є напрацювання міжнародного характеру, законотворчого характеру, які дозволяють захистити інтернет-простір прийняттям відповідних нормативно-правових актів... від подібного роду негативних впливів», - підкреслив він.

Читайте також: Підготовка першого засідання нової ВРУ повинна розпочатися не пізніше 22 листопада

А також зазначив, що «ми повинні відповісти на питання для себе, чи згодні ми з тим, що далі будуть російські канали вести мовлення в українському сегменті інтернету і лити бруд і брехню, чи згодні з тим, щоб в українському сегменті інтернету проходив збір коштів для терористичних організацій ЛНР і ДНР».

Нагадаємо, рішенням Нацради з питань телебачення і радіомовлення вже заборонені до ретрансляції в кабельних мережах 15 російських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: