Закон про заочне засудження поширюється і на кримчан — Петренко

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко запевняє, що закон про заочне засудження буде застосований не тільки до тих осіб, що переховуються від закону на території інших країн, а ще й до самопроголошеної влади Криму.

Про це він розповів на брифінгу 23 жовтня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Мова йде про діючих суддів на території Криму, які фактично виконують замовлення з боку окупаційних сил Російської Федерації, діючих співробітників їхніх так званих правоохоронних органів, слідчих, співробітників виконавчої служби, співробітників органів місцевої так званої влади», - роз'яснив Петренко.

У свою чергу, народний депутат, представник кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що звернувся до генпрокурора України із заявою про притягнення до відповідальності 387 людей, які порушували права українських громадян в Криму. 

Щодо них будуть порушені кримінальні справи за статтями 109, 110 Кримінального кодексу України. Згідно з міжнародними нормами, відповідальність за скоєння злочинів проти громадян України на території Криму винні понесуть як на території України, так і на території інших демократичних країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: