4 з 5 країн НАТО спростували заяву Луценка (ОНОВЛЕНО)

Читать на русском

Чотири з п'яти країн-членів НАТО спростували слова радника Президента, лідера пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка про свою згоду поставляти зброю в Україну.

Як відомо, відповідну заяву Юрій Луценко зробив у неділю, 7 вересня, в своєму Facebook, пише «Слово і Діло».

Зокрема, він заявив, що Україна отримала згоду п'яти країн-членів НАТО на поставку зброї. «На саміті НАТО були досягнуті домовленості про західних військових радників і поставки сучасної зброї із США, Франції, Італії, Польщі, Норвегії», - написав Луценко.

В свою чергу, через кілька годин після заяви радника Президента, 4 з 5 озвучених країн спростували слова Луценка, повідомляє Reuters. Єдиною країною, представники якої відмовились відповідати на запитання журналістів, стала Франція.

Водночас сам Луценко пізніше на своїй сторінці в Facebook написав наступне: «В звязку із спростуванням моєї інформації щодо постачання Україні зброї вважаю за необхідне сказати: я знав, що ця тема особлива, але не знав НАСКІЛЬКИ вона особлива. Приношу вибачення читачам і всім, хто змушений був коментувати цю тему».

Нагадаємо, 5 вересня за результатами саміту «Україна-НАТО» Президент України Петро Порошенко заявив, що ряд країн-членів Північноатлантичного Альянсу нададуть Україні допомогу летальною зброєю, в тому числі - високоточною.

Варто відзначити, що за даними «Європейської правди», є тільки дві країни, які теоретично могли дати свою згоду на такі поставки - Франція та Канада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: