Україні необхідна адміністративна реформа і люстрація - Голобуцький

Читать на русском

Політтехнолог, історик, дослідник проблем Інформаційного суспільства в Україні Олексій Голобуцький відзначає, що Президент намагається посилити вагомість своєї позиції новими кадровими призначеннями.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» щодо відставки Парубія і призначення Горбуліна, а також по ряду інших можливих кадрових рішень Порошенка.

При прогнозуванні кадрових рішень Президента, на думку Голобуцького, важливо розуміти, чи буде реформована державна система і проведена адміністративна реформа та люстрація.

Олексій Голобуцький відзначає, що на сьогоднішній день йде підкилимна кадрова боротьба, а Президент намагається посилити вагомість своєї позиції. «Парубій був призначений одразу після Майдану і назвати його людиною Порошенка вкрай складно», - підкреслює експерт.

Політтехнолог вважає, що не важливо як називатиметься люстраційний орган, головне, щоб він був максимально незалежним і стежив за відповідністю доходів і витрат чиновників. А голова люстраційного комітету Єгор Соболєв - не став звичайною маріонеткою в руках олігархів.

Щодо призначення директора НІСД, експерт зазначив наступне: «Горбулін дуже розумна і тямуща людина, але важливо, яку роль Президент відведе Національному інституту стратегічних досліджень. Горбулін раніше мав велику політичну вагу, так як дружив з Кучмою. Важливо розуміти, що майже усі українські політики сформувалися ще за часів Кучми, в тому числі і Порошенко», - підсумував Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: