На місці Будинку профспілок можуть побудувати 50-поверхівку - Бондаренко

Читать на русском

Одним з варіантів вирішення проблеми спаленої будівлі профспілок в Києві є зведення на її місці 50-поверхівки.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів депутат Київради та колишній голова КМДА Володимир Бондаренко.

За його словами, подібну ідею підтримує сама Федерація профспілок. «Профспілки знайшли так званих спонсорів, які готові відтворити їхні колишні площі, але додавши до будівлі 25-30 поверхів. Більше того, за таких умов вони готові відновити площі профспілок безкоштовно», - розповів депутат Київради.

За словами Бондаренка, існують ще два варіанти вирішення проблеми спаленої будівлі: «Знести все, що залишилось від Будинку профспілок і відтворити на його місці стару Київську думу або відновити будівлю в колишніх об'ємах, можливо, з певними архітектурними змінами, однак точно не вищу». На його думку, третій варіант є найбільш прийнятим, оскільки оновлена будівля не псуватиме архітектурного ансамблю Хрещатика і коштуватиме не настільки дорого, як проект з відтворення старої Київської думи.

«У вересні буде проведено конкурс і будуть якісь пропозиції. Я думаю, що ці пропозиції будуть більш широкими, що дозволить створити культурний простір від Головпоштамту до Арки дружби народів, - додав Бондаренко.

Нагадаємо, що в Будинку профспілок на Майдані Незалежності під час зимових антиурядових протестів знаходився Штаб національного спротиву. Під час трагічних подій 18-20 лютого будівля майже повністю згоріла, обвалилися конструкції між 4-м та 5-м поверхами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: