Для якнайшвидшого впровадження реформ Порошенко створив Національну раду

Читать на русском

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення Національної ради реформ для впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

Про це йдеться у відповідному указі № 614/2014, розміщеному на сайті Президента, інформує «Слово і Діло».

Також Порошенко створив Дорадчу раду реформ як консультативно-дорадчий орган, основним завданням якого є внесення пропозицій щодо здійснення реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду та сприяння їх впровадженню.

Крім того створено Виконавчий комітет реформ як допоміжний орган при Президентові. Основне завдання такого органу - підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

До складу Виконавчого комітету увійшли заступник глави Адміністрації Президента, до відання якого віднесені питання здійснення реформ, і представник Порошенка в Кабміні. Також до ради увійдуть два представники від прем'єр-міністра, два - від спікера ВР і один - від глави НБУ. Директором Виконавчого комітету реформ Президент призначив заступника глави АП Дмитра Шимківа.

Згідно з указом Виконавчий комітет реформ у тримісячний термін після затвердження персонального складу повинен підготувати проект Стратегії сталого розвитку України на період до 2020 року.

Відзначимо, що головою Національної ради реформ є сам Порошенко.

Нагадаємо, 9 липня колишній гендиректор «Microsoft Україна» Дмитро Шимків став заступником глави Адміністрації Президента з питань адміністративних, соціальних та економічних реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: