Яценюк готується розірвати торгові відносини з Росією

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україні потрібно готуватися до повного припинення торгівлі з Російською Федерацією.

Про це він сказав на нараді з питань диверсифікації ринків збуту і джерел поставок промислової продукції сьогодні, 18 липня, в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

На думку прем'єра, в ситуації, коли західні країни вводять санкції проти Росії і обмеження у двосторонній торгівлі, несучи відповідні збитки, з українського боку неправильно «сидіти і думати, що воно все ось так пройде».

«Я усвідомлюю всі економічні наслідки. І ви усвідомлюєте їх. Але я точно так само усвідомлюю, що Росія – це не єдиний ринок у світі, на який повинна поставлятися українська продукція», – зазначив Яценюк.

«А то виходить так: ми у фактичному стані війни і говоримо, купіть, будь ласка, в нас на мільйон доларів нашої продукції. Воно якось не стикується в моїй голові, і я не знаю, можливо, для когось це нормально, але для мене це не нормально», – додав прем'єр.

Разом з тим голова Кабміну повідомив, що в разі закриття російського ринку для українських товарів зменшення експорту складе суму близько 5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко повністю заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу.

18 квітня міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета заявив, що Україна повинна продовжувати розвивати економічні відносини з Росією, незважаючи на ведення РФ підривної діяльності на сході України та анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: