Порошенко розширив мирний план після зустрічі з жителями Донбасу

Читать на русском

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях  Ірина Геращенко розказала про доповнення Порошенком пунктів мирного плану після зустрічі з представниками Донецької та Луганської областей. 

Про це повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко в інтерв'ю «Подробицям».

«Дуже важливий момент - план мав 14 пунктів. Але після зустрічі з представниками Донбасу він був розширений на дуже важливий пункт - відновлення пошкоджених об'єктів. Це означає, що Президент готовий чути Донбас», - повідомила вона, пише «Слово і Діло».

За її словами, українська сторона готова вітати будь-які механізми впливу на сепаратистів та терористів, якщо Російська Федерація прислухається до мирного плану Петра Порошенка. Також вона нагадала, що  МЗС України разом з Міністерством оборони видали заяву, де фіксується, що весь світ вітає план президента і стежить, як виконуються його пункти.

Крім того, уповноважений Президента переконана, що у України достатньо сил, щоб не дати терористам зірвати мир на Донбасі.

Нагадаємо, 20 червня Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий підкреслив, що в «мирному плані Порошенка» більше пунктів, ніж про це стало відомо ЗМІ. 

В цей день стало відомо, що Президент Петро Порошенко зустрівся з мером Святогорська в 15 кілометрах від міста Слов'янськ Донецької області, щоб обговорити мирні ініціативи.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: