У Дещиці порадили Росії звернути увагу на власні проблеми

Читать на русском

У МЗС України вважають, що їхні російські колеги замилюють очі своїм співвітчизникам неправдивою інформацією про Україну.

Про це на сьогоднішньому брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє «Слово і Діло».

За словами речника МЗС, міністерство вивчило останні заяви російських колег щодо України і дійшло висновку, що «керівництво РФ живе у власному світі ілюзій, фальші та самообману, в який намагається втягнути не тільки свій народ, але й усе міжнародне співтовариство». Крім того, в МЗС вважають, що такий тон висвітлення подій в Україні цілком може бути вигідний правлячій верхівці РФ, щоб відволікти росіян від проблем у власній країні, серед  яких «посилення шовіністичних, ксенофобських та антисемітських настроїв у російському суспільстві, відверте нехтування правами і свободами громадян РФ, передусім, представників національних меншин», - вважає Перебийніс.

Дипломатичне протистояння України та Росії загострюється: напередодні очільник МЗС Андрій Дещиця заявив, що Україна готує позов проти Росії до Міжнародного суду в Гаазі. Раніше виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов констатував, що Росія відмовляється від будь-яких переговорів по Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: