В доходах Яценюка зарплата становить менше 8% - декларація

Читать на русском

Заробітна плата Арсенія Яценюка на посаді народного депутата становила в 2013 році майже 151 тис. грн., що складає менше 8% від загальної суми його доходів за рік.

Декларація Яценюка була оприлюднена прес-службою Кабміну, передає «Слово і Діло».  

Так, загальна сума річного доходу Яценюка становила близько 1 млн 950 тис. грн., в якій дохід від відчуження рухомого майна - 980 тис. грн., а відсотки за банківськими депозитами – понад 614 тис. грн.

Яценюк є власником земельної ділянки площею понад 3 тис. кв. метрів, будинку, трьох квартир, садового будинку та гаража, на його банківських рахунках лежать близько 6 млн. 600 тис. грн.

Минулого року Яценюк отримав дохід від продажу джипа Range Rover в розмірі 980 тис. грн., купивши при цьому за 610 тис. грн. інший автомобіль - Mercedes S 2010 року випуску.

Дохід дружини Яценюка, Терезії, минулого року становив понад 643 тис. грн. (понад 557 тис. грн. – дохід від підприємницької діяльності, майже 86 тис. грн. - відсотки за депозитами).

Нагадаємо, 19 березня Яценюк висловив ідею ввести оподаткування відсотків за банківськими вкладами, що перевищують 50 тис. грн. При цьому він зізнався, що сам отримав 614 тис. грн. банківських відсотків, з яких не заплатив ні копійки податків до бюджету.

27 березня Яценюк, втім, заявив, що протягом поточного року податок на депозити запроваджуватись не буде.

Тоді ж він дав обіцянку, що уряд буде вводити прогресивну шкалу оподаткування доходів з депозитів – залежно від суми вкладу.

Станом на сьогодні рейтинг відповідальності Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 27%. Скільки обіцянок він при цьому зумів виконати, а скільки провалив, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: