МВС до 20 квітня викорінить гральний бізнес

Читать на русском

МВС України до 20 квітня ліквідує всі злочинні схеми у сфері грального бізнесу. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, передає "Слово і Діло".

За словами посадовця, впродовж останніх років у більшості областей і міст України було напрацьовано низку корупційних схем, які сприяли роботі гральних закладів "у тіні". Поза тим, у "кришуванні" грального бізнесу були задіяні не тільки органи МВС України (від дільничного інспектора до начальників міських відділів ДСБЕЗ), а й прокуратури (як міської, так і районної).

З метою викриття злочинних схем та виявлення підпільних гральних закладів МВС планує створити мобільні групи, які будуть курсувати всією країною. В разі виявлення подібних установ на певній території будуть звільнятися не лише дільничні інспектори міліції, а й керівники органів МВС на місцях.

Крім того, Володимир Євдокимов закликав громадян України допомогти відомству у виявленні підпільних гральних закладів. Зокрема він зауважив: "Ми закликаємо громадськість допомогти нам у боротьбі з гральним бізнесом та інформувати органи внутрішніх справ про функціонування таких закладів".

Нагадаємо, що гральний бізнес було заборонено в Україні ще в травні 2009 року. Однак з того часу гральні заклади в багатьох регіонах країни продовжують функціонувати підпільно. У 2011 році народний депутат Михайло Чечетов пропонував врегулювати діяльність грального бізнесу після його заборони. Однак цю обіцянку так і не було виконано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: