Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 19 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Маріупольському напрямку основні бойові дії протягом цілого дня велися у с. Широкине. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, противник здійснив щонайменше 3 обстріли наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у с. Саханка. Також вчора ввечері ворог здійснив кілька збройних провокацій у Чермалику, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища.

На Донецькому напрямку ворог не припиняє обстрілів та провокацій проти наших військових на захід від Донецька (йдеться про ділянку від Мар’їнки до Авдіївки). Зафіксовано інтенсивну роботу снайперів противника; і важкого озброєння бойовики застосовують 120-мм міномети. Традиційно вороги не гребують і обстрілами цивільних об’єктів: вчора вночі з танків та 122-мм гармат було обстріляно сел. Водяне.

Окрім цього, бойовики цілий день вели обстріл наших позицій у сел. Луганське та Світлодарську. Внаслідок ефективного вогню у відповідь на цій ділянці оборони обійшлося без втрат.

На Луганському напрямку тривають перестрілки майже по всій лінії зіткнення; режим тиші зберігався лише в районі Станиці Луганської. Зокрема, поблизу Новотошківського бойовики здійснили обстріл з реактивних установок «Град». Біля Золотого і Попасної противник обстріляв наші позиції зі 120-мм мінометів. Противник надзвичайно активний у темну пору доби, і намагається знайти слабкі місця у нашій обороні.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, лише 1 було поранено в районі Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: