У листопаді ціни на бензин знизяться до 15 грн/літр - директор групи А-95

Читать на русском

 

Директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн вважає, що за умови стабільного курсу долара та ціни в світі на бензин, в Україні вартість палива знизитися до позначки 15 грн 30 коп. за літр.

Про це Куюн сказав «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію цінової політики на бензин в Україні та заяву Антимонопольного комітету про завищення цін.

«У Антимонопольного комітету досі немає голови правління, можливо тому від нього періодично надходять такі необгрунтовані заяви. Оптова ціна на сьогодні, на бензин А-95 становить 19 тис. 800 грн, додаткове транспортування і витрати дають собівартість 15 грн 30 коп. за літр. Це та ціна, по якій трейдер купує бензин, тому не вважаю, що ціна, яка запропонована, завищена», - говорить Куюн.

За його словами, ринок пального - одна з небагатьох сфер, де все просто, прозоро та достатньо зрозуміло.

«Загалом можу сказати, що є всі передумови для зниження ціни на бензин на 1 грн ближче до листопада, за умови, що курс долара не зміниться і ціни в світі залишаться на колишніх показниках. Тоді по дизельному паливу ціна буде менше 15 гривень, а на бензин А-95 -  близько 15 грн 30 коп. за літр», - підсумував Куюн.

Читайте також: Україна заплатить борг за газ за ціною 285 дол. за тис. кубів

Слід зазначити, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету з проханням допомогти продавцям нафтопродуктів і імпортерам встановити справедливі ціни на нафтопродукти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: