Яблоновський: благодійність Європи - тимчасова і сумнівна акція

Читать на русском

Експерт фінансових ринків, начальник департаменту фінансових досліджень компанії GfK Ukraine Дмитро Яблоновський вважає, що домовленості уряду з Заходом про допомогу для біженців - сумнівна і тимчасова благодійна акція.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію з приводу того, що Кабмін зняв із себе зобов'язання з фінансування переселенців і сподівається на допомогу міжнародних донорів.

«Україна в безвихідному становищі - з точки зору фінансування. Для допомоги біженцям дійсно потрібна поміч Заходу. На сьогоднішній момент Європа може виділити суттєві кошти і налаштована на допомогу переселенцям. Але є припущення, що ця благодійна акція Західної Європи щодо України - тимчасова», - розповідає Яблоновський.

«Швидше за все на фінансову допомогу можна розраховувати до моменту поки ситуація в країні більш менш не стабілізується і російська влада перестане влаштовувати терор для держави», - додав експерт.

На його думку, Європа вже виділила достатньо коштів на відновлення Донбасу, на компенсацію витрат бюджету на допомогу біженцям - тому існує загроза, що в пошуку міжнародних донорів можуть виникнути труднощі.

Читайте також: США виділили Україні допомогу в 25 млн доларів

Нагадаємо, 25 вересня на брифінгу в Києві спеціальний доповідач ООН з прав людини Чалока Беяні поінформувала, що офіційні цифри свідчать про 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб, однак цифри можуть бути в 3 рази більшими і сягнути мільйона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: