Державне управління справами продасть половину авіапарку (інфографіка)

Читать на русском

Державне управління справами збирається продати 6 із 12 літаків державної авіакомпанії «Україна», що обслуговує офіційні делегації.

Про це з посиланням на «Українські новини» повідомляє «Слово і Діло».

Усі 6 літаків, з якими вирішили попрощатися в ДУСі, – радянського виробництва. Найстаріше повітряне судно – ЯК-40 1971 року випуску, а найновіше – ТУ 134А-3, випущене 1984 року. На продаж підуть також 2 далекомагістральні ІЛ-62М. Останні найчастіше використовувалися делегаціями українських президентів.

Натомість на балансі Державного управління справами залишаться вантажопасажирський АН-74-ТК-300 та пасажирський Airbus A319CJ. Не продаватимуть також 4 гелікоптери МІ-8МТВ. Проте закуповувати нові літаки в ДУСі не збираються.

Загальна сума витрат на обслуговування повітряних суден Держпідприємством «Україна» у 2011 році становила 74 мільйони гривень. При цьому за рік було здійснено всього 113 рейсів.

Скорочення витрат на утримання державних службовців торкнулося не лише повітряного транспорту. «Слово і Діло» вже повідомляло про зменшення автопарку Кабінету міністрів. Про те, яких авто вирішили позбутися українські урядовці, читайте на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: